fredag 31 juli 2009

Orange och lite tältning

Av bara farten blev det en till orange liten kjol och en tröja till den - men det kanske blev lite för mycket att kombinera? Bättre var och en för sig. Det ser ut som två tröjor, men är fejk. Den är lite varm och lite stor nu men blir perfekt i höst. Mönster till båda är från senaste numret av Ottobre. Det orangea tyget är jogging och det randiga en tunnare trikå.

Jag lyckades bättre med muddkantningen den här gången än förra gången jag försökte, men det är fortfarande inte helt bra.

På bilderna ser ni en skitlycklig och ganska spjuveraktig Iris. Varför? Hon är så glad att hon kan gå.


Till sist vill jag bjuda på bilder från vår tältutflykt på Runmarö hos barnens farfar. Det är så kul att nu ha sytt så mycket kläder till dem att de råkar ha Rumba-kläder på sig båda två.


tisdag 28 juli 2009

Ettåriga spiror

Dessa snabbsydda små kjolar (och troligtvis några till för att det gick så fort) kommer snart att pryda små ettåriga rumpor och ben.

fredag 24 juli 2009

Fnurrigt

En av de roligaste saker som hände när jag började sy var att upptäcka alla andra sybloggare och bli inspirerad och tipsad. Även om jag inte lägger ut nåt själv dagligen så går jag ofta in och tittar vad andra har hittat på. Det har nästan utvecklats till ett beroende.

En av mina favvo-bloggare är Fnurr så jag kunde inte motstå dessa byxor som hon har gjort. Jag köpte dem medvetet för stora för ganska så länge sen och nu börjar Iris växa i dem. Visst är de superfina?

I helgen hoppas jag på sytid. Julius är på väg ut i skärgården och Iris får vara med pappan så jag ska jag sy på en rolig beställning som jag har fått och även ta mig en bit igenom fixa-högen - ni vet sånt där trist som man inte kan blogga om.

torsdag 23 juli 2009

Småttingar

Vi har varit en runda till Småland, Blekinge och Skåne och på vägen fick vi äran att träffa dessa söta små småttingar för första gången. De fick ett par brallor var och en haklapp som får vänta ett tag. Byxor och haklappar finns i förra inlägget också.



torsdag 9 juli 2009

Bunkrat

När jag och Iris var ensamma och hon somnat för kvällen sydde jag lite haklappar och lite bebisbrallor. En av haklapparna fick Saltaste Bönan och resten blir presenter till andra.

tisdag 7 juli 2009

Saltaste bönan!?

Idag har två ettåringar träffats och utbytt presenter medans deras mammor fick tid att prata om saker som inte intresserade ettåringarna ett skvatt. Ettåringarna var Iris och Bönan och mammorna såklart den här bloggens skapare och innehavaren till bloggen Saltaste Bönan.

Eftersom det här är en syblogg går vi direkt in på presenterna som så klart var hemmagjorda.

Iris fick ett superfint och somrigt set - en singoallatunika med tillhörande shorts. Jag är särskilt svag för bollfransen. Bilderna är tagna av H och Iris verkade känna på sig vad det stod på lappen på kläderna för hon poserade som en äkta salt böna. Maken till linslus får man leta efter. Fler bilder kan man se här. Hon fick också en fin haklapp i ett vaxdukstyg som jag har dregglat efter. En likadan kan man se här.


Bönan fick i sin tur faktiskt också en haklapp. Den kommer på bild i morgon när min kamera har kommit hem från Helsingfors (sydde sista sömmen när Bönan stod i hissen). Men hästkudden, som hon också fick, finns på bild. Bönans mamma gillade den förra jag sydde så det var klart att Bönan skulle ha en liknande när hon nu snart ska få eget rum. Nedan syns fram- och baksida. Båda tygerna är från Tradera och baksidan är en före detta fin och färgglad gardin.

En glad busunge

De här byxorna är det första jag sytt åt någon jag inte har träffat. Därför var det extra kul när jag fick de här bilderna på mejlen. Jag var så nervös innan jag lämnade över dem, men nu ser jag att de sitter som de ska. Aningen långa men med mycket pös. Och fickorna verkar ha hamnat på rätt ställen.
Jag tänkte mig en glad busunge när jag sydde dem och det ser ut som om jag hade rätt! :)
Tack .s. för de fina bilderna!

måndag 6 juli 2009

Små saker till stor kille och större saker till liten tjej

Julius är nu en stor och cool kille. Så stor att han åker på grabbresa med finlandsfärjan och har coola Elvisbrillor.

Till så fina solglasögon måste man såklart ha ett eget passande solglasögonfodral. Han fick också en matchande börs för alla de pengar han sparar för att ha till skivinköp. Båda har en insida av blå linne (i samma färg som dragkedjan) men det fick jag ingen bild på.

Ja, idag drog familjens grabbar och kvar är jag och Iris. Iris har fått lite större omlottblus (som jag skrev om i förra inlägget att hon behöver) och till det ett par matchande tunna sommarbrallor i hawaiityg. Somrigare kan det inte gärna bli.



fredag 3 juli 2009

Sommarlov

Nu är semestern äntligen här. I fem veckor ska jag vara helt ledig från jobbet! Glad i hågen skuttade jag iväg tidigt från jobbet idag efter en spurtande vecka och mötte familjen i parken. Den här tjejen var helt iklädd Rumba-kläder (förutom skorna). Det enda som var nytt var sommarbyxorna jag sydde till henne igår kväll. Tunna, halvkorta och svala i ett fint 50-talstyg. Kanske kan de bli shorts nästa år om hon fortsätter att ha samma kropp som sin bror och förblir en spinkis.

Förutom brallorna hade hon sin omlottblus som nu börjar bli liten, rumbavirkad solhatt och napphållare. Jag insåg att jag faktiskt hunnit göra en hel del kläder sen jag började sy för cirka 8 månader sen. :)

Blusen är inte fullt så liten som den ser ut att vara här, men den tillåter mig ändå att sy en ny.