onsdag 18 november 2009

Ordlek och mösslek

Idag har jag hittat ett nytt gratisverktyg att leka med. Egentligen var det för en illustration på jobbet men jag kunde inte låta bli att testa det för Rumba-bloggen. Antingen matar man in en text eller så skriver man in en URL till den sida man vill kolla så får man fram vilka ord som är mest flitigt förekommande. Jag misstänker att sena inlägg getts större vikt än tidiga för här kan jag identifiera flera ord som förkommit i mina senaste inlägg och helt säkert inte alls i andra inlägg. Inte så vetenskapligt, men väldigt kul.

Det som helt säkert stämmer är att ordet mössor ska vara mest framträdande i denna bild eftersom det i princip är det enda som tillverkas av min symaskin dessa dagar.

Det leder mig osökt in på den nya modell jag testat på uppdrag av min kollega som snällt poserar här. Hon ville ha en av mina pösmössor fast med mer pös så att det blev som en luva. Vi kunde inte riktigt bestämma oss för om det var coolt eller smurfaktigt.

Fast det är klart - har man den så här ser man inte så värst cool ut i alla fall.

söndag 15 november 2009

Mössbloggen?

Jag kanske borde döpa om den här bloggen till En Mössa i Kransen eller nåt sånt. Nu har det i alla fall blivit mycket mössor ett tag och fler lär det bli för jag är inte riktigt klar med alla beställningar riktigt ännu. Det som är bra är att jag klarar utmaningen utan problem eftersom jag köpte så mycket tyger på Sy-Festivalen som passar bra som mösstyg. Den här gången fick jag dessutom en önskan om en tuff applikation så då använde jag spillbitar av Johanna Ahlards pirattyg.
Bilden visar framsida och baksida
Den här beställningen var bara på en mössa men jag blev inspirerad och gjorde en till Iris också. Hon älskar mössor och har dem helst dygnet runt. Därför är det en perfekt klapp i hennes paketkalender. Här en krokodil på framsidan och en sköldpadda på baksidan.
torsdag 12 november 2009

Köttet är svagt

Jag kan inte sitta vid min symaskin. Inflammation i bäckenligamenten. Skit! Visserligen är det bra för mitt inköpsförbud i november, men listan över allt jag vill göra blir bara längre och längre. Lite virkat blir det i soffan när inte medicinen får mig att sova, men det går så långsamt jämfört med att sy sömmar. Till helgen får det vara färdigojat!

Men jag har fått en utmaning av Kinoko att roa mig med så länge.

I denna utmaning ska man fylla i svar som är ord på samma bokstav som ens eget namn. Det får inte vara påhittade ord och man får inte ge samma svar två gånger. Jag försökte hitta svar som ger ledtrådar om mig, men en del av dem blev väldigt långsökta.


1. Vad heter du: Bobo
2. Ett ord på fyra bokstäver: Bild
3. Flicknamn: Boel
4. Pojknamn: Bengt
5. Yrke: Bibliotikarie
6. Färg: Brandbilsröd
7. Klädesplagg: Blåjeans
8. Plats/stad: Barcelona
9. Sak i badrummet: Badleksaker
10. Mat: Bibimbap
11. En orsak att vara sen: Barn
12. Något man skriker: Bu!
13: Film: Beiak
14: Något man dricker: Bärs
15: Band: Babyshambles
16: Djur: Bananfluga
17: Gatunamn: Bäckvägen
18: Bil: Blixten McQueen
19: Sång: Bixo

Jag passar vidare till Malin, Hampus och Emmi - utan tvång att svara eller skicka vidare.

torsdag 5 november 2009

Loj och Lill

Snart ska jag berätta om Loj och Lill, men först ska jag rada upp några beställningar:Lite mössor och fleecebyxor, och lite mössor med fleece inuti.Det här är Loj och Lill. När jag kom hem från en teaterföreställning i lördags möttes jag av dem i dörren.
- Vi är två pojkar som heter Loj och Lill och då har man såna här mössor, sa Loj.
Lill bara log och höll med.