lördag 30 januari 2010

Snett

Två gånger har jag gjort om den här lampan och den är fortfarande sned. Men om man ställer den på ett visst håll och står still på ett visst ställe när man tittar på den så är den ganska fin. Jag gillar kombinationen av tyget och foten.


Det kommer att sluta med att jag köper ny astralit och gör om den. En annan dag. Tills vidare får den stå i mitt köksfönster bredvid flaskhållaren.

Lampfoten kommer från Indiska och tyget köptes för många år sen i en tygaffär i Karlshamn.

torsdag 28 januari 2010

Vem behöver leksaker och egna rum?

Det går precis lika bra att hänga allihop vid köksbordet och umgås med symaskinen.

Kan man inte sy på den kan man alltid stapla sömväljare, köra rally med pressarfötterna eller fundera på vad alla konstiga tillbehör kan vara bra till.

onsdag 27 januari 2010

Dubbla uppsättningar

När två personer med samma smak separerar kan man behöva tillverka allt i dubbla uppsättningar.

Därför har det blivit dubblettkuddar och två av dem flyttar hem till barnens pappa.

Fast jag blev så förtjust i att ha dem i dubletter att jag nog måste beställa mer tyg.

Det blev också en till sån här lampa. Den jag gjorde tidigare kan man se i det här inlägget.

Och ett par till såna här gardiner.

Nu är snart inredningsmånaden januari slut, men inte mina idéer så när jag är klar med beställningarna på min lista (har inte glömt bort dem) ska jag göra fler soffkuddar, fler lampor och lite andra grejer som jag har i huvudet. Märks det att jag lätt snöar in på saker? Istället för mössor - inredning.

lördag 23 januari 2010

I väntan på...

...bildbevis på mina egna alster (som är på kö för tillverkning) tänker jag fortsätta att göra reklam för andra bloggare. Det är ju så himla kul att köpa personliga hemmasydda plagg till barnen som kontrast till de stora kedjornas plagg (som jag visserligen också köper). I julklapp fick barnen lite kläder från Cmig. Har ni inte upptäckt hennes tryck och fina kläder än så gör det! Iris fick en klänning som från början skulle vara en tröja men som i mejlkonversationen blev en cool klänning. Läs mer om det i Cmigs inlägg.

Julius fick två coola linnen varav bara det ena fastnat på bild ännu, men det andra är vitt med en "rävling".

Visst kan man se på den här bilden hur denna 5-åring kommer att se ut som tonåring?

I veckan har man kunnat se symbolen nedan på diverse sybloggar och jag har visst fått två stycken (av Ia Nyckelpiga och Made by mama). :) Jag blir superglad, sträcker lite extra på mig och tänker tillbaka till det första skälvande blogginlägget när man inte trodde man skulle få fler besökare än de närmast sörjande.

Men trots att jag blir så glad kommer jag inte att skicka det vidare. Titta istället i min blogglista för att se några av de bloggar jag gillar. Men listan är inte uppdaterad på väldigt länge, så om någon kikar in här som inte finns med på listan, lämna gärna en kommentar.

Just det, men ska även avslöja 7 fakta om sig själv. Se här så har ni dem (ja, jag är visst lite lat). ;)

lördag 16 januari 2010

Lite lättare att leka

Nu har barnen fått en lampa i sitt nya rum så nu blir det lite lättare att leka. Skärmen är från min mamma som hade tänkt göra en näversömsskärm nån gång på 80-talet, men det blev aldrig av. Nu var limmet på astraliten för gammal så jag använde vanligt hobbylim, men nästa gång köper jag nytt självhäftande istället för resultatet blir så mycket bättre. 50-talstyg köpt på Tradera.

Det är så himla kul att göra lampor för det är så enkelt och går så fort. Dessutom blir det fint. Det svåraste är att hitta passande lampstommar. Fler lär det bli.

onsdag 13 januari 2010

Inredning på tapeten

Heminredning har blivit ett högaktuellt tema i mitt hem. I veckan har jag fått upp ett stort lass möbler från Blekinge hitfraktade av min syster och hennes man, jag har köpt lite pinnstolar som ska målas när det blir varmt nog att stå på balkongen och jag har börjat bli kompis med symaskinen igen. I går och i dag har jag gjort en lampa, ett par gardiner och klätt om en liten skumgummifåtölj. Lampan och gardinerna är roligare att visa när de sitter på plats, men fåtöljen ser ut så här:

Det är samma modell som den Saltaste Bönan klädde om här, men jag valde mjuk babycord och gjorde ett slim fit-fodral genom att sprätta upp det gamla överdraget och rita mönsterdelarna efter det.

Nu vill jag bara att barnen ska komma hem så att de kan provsitta den. Det blir väl framför allt Iris så kanske Julius kan få ha sin puff ifred.

torsdag 7 januari 2010

Just när jag var som minst inspirerad...

...kom Saltaste Bönan till min räddning med en fin present!

Och nu kanske jag ska sluta blogga om vad alla andra bloggare ger mig och börja göra något själv istället. Men det är lite mycket nu, jag kommer tillbaka när det har lugnat ner sig lite. Ses!

lördag 2 januari 2010

Extra snälla?

I år åkte Tomten ända till Spanien för att hämta paket till mig och mina barn. Då måste väl vi ha varit extra snälla när han gjorde sig det besväret?

Tre saker gjorde mig extra glad:
1. Presenterna var tillverkade av Ia Nyckelpiga.
2. Hon har generöst delat med sig av de fina tygerna från "Affären".
3. Nu behöver jag inte själv komma på hur jag ska göra det där virknålsfodralet.

Barnen fick kockmössor, förkläden och grytlappar. Här ses de baka pizza (nyårsdagen så klart, då äter ju hela Sverige pizza).

Och här ses de vinka glatt till Spanien.
Och till mig - det superfina virknålsfodralet...


... som genast blev fyllt med mina "verktyg"....och exotiska kantband. För en del av dem har jag redan planer, men de planerna ska få ligga till sig lite till.fredag 1 januari 2010

Välkommen 2010

2010 kommer att bli det bästa året i mannaminne! Skriv upp det. Det kanske inte kommer att börja så bra, lite trevande tveksamt och ängsligt, men sen kommer det att ta fart som floden i Dr Snuggles (om nån kommer ihåg?) och kasta sig ut som en vild ström omöjligt att stoppa.

Jag ger inga nyårslöften, bara målsättningar. Sömnadsmässigt är mina mål jag att bara sy sånt som är kul och när jag har lust och att lära mig massor av nytt. Sparandet till en overlock fortsätter, kanske lyckas jag och om inte så blir det bra ändå. Jo, en sak lovar jag - det många har undrat - Ja, det kommer att bli en tävling inom en snar framtid. När jag har lust att sy det som jag har tänkt till tävlingen. Vad det blir är ännu en hemlis.

Men 2009 då? Mitt första helår som bloggare (började i november 08). Blogg- och handarbetsmässigt var det ett fantastiskt år när jag har lärt mig förstå förkortningar som PIF och UFO, förstått att en optimal "maskinpark" kan bestå av både tre och fyra maskiner och att tävlingar och utmaningar hör till sybloggosfären som trillingnötterna i en Aladdinask. Jag har blivit vansinnigt inspirerad och smått beroende av att följa andra handarbetsbloggar och fått trevliga bekanta och en och annan ny vän.

Men en årskrönika är inte en årskrönika utan pristagare så här kommer de:

ÅRETS...Hejdå 2009! Välkommen 2010!

Iris och Julius håller med och fortsätter som modeller nästa år. Julius tröja har jag dock inte sytt, men den fick vara med ändå. :)