tisdag 30 mars 2010

Betonghäckar


Förra veckan var det Nordbygg, den största mässa jag varit på och där jobbade jag min andra och tredje dag i byggbranschen. Jag pratade med uppskattningsvis ett par hundra personer, gick vilse i B-hallen på Älvsjömässan på "Power Tool Street", fick vansinningt ont i fötterna för att jag inte var klok nog att ha något annat än klackstövlar första dagen, sprutmålade en superhjälte, gjorde en tillfällig byggtatuering och gjöt två betongrumpor.

Visst är rumporna fina? Nu ska jag bara hitta en riktigt hedervärd plats för dessa mina första skulpturer i betong. Bokstöd kanske? Jag tror jag ska kalla verket: Rumpa de kransen (kunde inte låta bli...)

Annars är det barn som står för den konstnärliga verksamheten i Kransens Melrose Place just nu. Introduktionen till byggbranschen tar nästan all energi och UFO:na blänger surt från hyllor och garderober.

lördag 20 mars 2010

Working nine to five - what a way to make a living...


På måndag börjar jag på ett nytt jobb. Sist jag gjorde det var 2000 så det är lite pirrigt men mest kul. Det var dags kan man väl helt enkelt konstatera. På mitt nya jobb kommer jag att ha eget rum efter många år i kontorslandskap. Det känns mer vuxet och på riktigt på nåt sätt och därför krävs lite vuxna attribut. Eftersom virkning är tantigt (enligt några på mitt gamla jobb) känns det självklart att mitt nya kontor ska pyntas med något virkat i rumbastil.

måndag 15 mars 2010

Mallande på distans

Jag kan inte låta bli att blogga om att jag har fått två stycken Sunshine awards!



Klart man blir tokglad. Särskilt när den kommer från två så fina bloggar som Saltaste Bönan och Jippiyes syblogg. Utmärkelsen innebär följande:

The Sunshine Blog Award is awarded to bloggers whose positivity and creativity inspires others in the blogworld.

The rules for accepting the award are:
1. Put the logo on your blog or within your post
2. Pass the award to 12 bloggers
3. Link the nominees within your post
4. Let them know they recieved this award by commenting on their blog
5. Share the love and link to the person from whom you recieved this award

Jag skickar den vidare till alla bloggare i min lista. Ingen nämnd ingen glömd.

Annars är jag den här veckan separerad från symaskinen och det blir på sin höjd lite virkning. Inte dumt det heller.

lördag 13 mars 2010

När Iris själv får välja

Iris har själv valt kläder i dag. Nya tröjan, coola elgitarrtajts och en rumbakjol. Väldigt snyggt matchat.

Och sen hittade hon klänningen jag sydde igår kväll. Klart den också skulle på. Allt som är snyggt måste väl bli ännu snyggare tillsammans, eller?

Den här gången var storleken bättre. Jag är nöjd.

fredag 12 mars 2010

Fredagsnöje

Jag borde städa, packa inför en veckas vistelse i Blekinge och göra en hel del annat fixande och donande den här kvällen. Men istället har jag tillbringat den här fredagskvällen på det sätt som får mig att koppla av mest: vid symaskinen.

Det blev tre nya ballongklänningar. Den jag sydde i veckan var alldeles för stor för Iris så hon fick en ny. Det blev den svarta med röda prickar. Fågelklänningen ville jag ge till en annan tjej, men Iris har redan adopterat den så det kan bli svårt om hon märker det. Så då sydde jag den med rosor istället (ser ut att vara samma storlek som den svarta på bilden men den är större). Till hennes storasyster sydde jag klänningen med moln.

Tids nog ska det bli livebild på den prickiga klänningen också, men i väntan på det: en långklänning som kanske blir lagom sommaren 2011.

tisdag 9 mars 2010

Gone fishing?

Den senaste tiden har fokuset varit ett annat än det som krävs för bloggandet. Men det har blivit en del handarbetande ändå. Lite junta, lite knappbotani och massor av repning av mitt pågående virkprojekt. Jag återkommer till det om ett tag.

Ikväll testade jag att sy en klänningsmodell som jag kanske kommer att gilla. Den har resår i halsringning och ärmhål och nertill för att få ballongkjol. Jag har inte riktigt bestämt mig för om den är bra eller inte. Det krävs en del justeringar och tillägg av detaljer men den här ska i alla fall Iris få prova först innan jag syr upp nästa version.

Vit klänning på en tvååring i sommar? Javisst, den här klänningen kommer bara att bli coolare och snyggare med lite gröna gräsfläckar på.

måndag 1 mars 2010

Fotoutmaning

Jag fick en utmaning från Aleisa och bloggen Made by Mama. Utmaningen innebär att man ska öppna fjärde mappen i sitt bildarkiv och publicera den fjärde bilden med förklaring.

På min bild ser man Julius som håller i sin nya kusin, påsken 2008. Hon är så fin med en så vaken och klar blick och han är så stolt att han får hålla i henne. Eftersom jag vet så tycker jag att man ser hur mycket han längtar efter sin egen bebis som fortfarande ligger i magen och kommer ut två månader efter att den här bilden är tagen.
Jag bjuder även på några bilder som visar första mötena mellan Julius och Iris, sommaren 2008.
Jag skickar utmaningen vidare till: Saltaste Bönan, Finally Teatime, Daffodill Daze och Ikke Tikke Teo. Välj själva om ni vill plocka upp handsken.