lördag 24 april 2010

Handarbetsbefriat inlägg

Eftersom jag har köpt en ny kamera bjuder jag i dag på lite närbilder från mitt hem.
Trevlig helg! Själv ska jag sjunga mig hes i Singstar ikväll.


måndag 19 april 2010

I liten skala

När jag har orksvackor och inte är så kreativ själv köper jag tidningar, böcker, material med mera en masse. När jag tittar i dem känner jag mig mer kreativ och ibland känns det som om jag gör något bara av att titta på vad man kan göra. Mitt lilla bibliotek har växt på sistone i alla fall och en av de böcker jag har köpt är: "Virka läskigt söta figurer".

Virkjuntan med exkollegorna är ett av de tillfällen jag faktiskt har fått något gjort och då har dessa figurer passat ypperligt eftersom de är enkla och går fort att göra. Julius har beställt halva boken men har än så länge fått nöja sig med en riddare. Sen blev det en kontorszombie också som jag ska ge till en annan exkollega när vi ses på lunch. Huvudet blev lite väl stort på den men garnet var lite tjockare och det gör att den bara ser ännu sjukare ut...
Vi får se om det blir fler och om jag ska följa Julius önskemål att göra alla gubbar som ser ut som riddare eller krigare i boken. Själv är jag mer sugen på att virka Nosferatu eller Medusa...

Till sist en fråga: är det fler än jag som har ett svart hål hemma? Det är inte alls samma som strumpslukaren i tvättmaskinen utan det här hålet verkar fokusera på sånt som är superviktigt, exempelvis: passerkortet till nya jobbet, det svarta garnnystanet och superduperviktiga gosedjur som man måste ha för att kunna sova. Om nån vet hur man lokaliserar och stänger igen dessa svarta hål är jag idel öra.

söndag 18 april 2010

Världens sötaste modell

Den här supersöta killen har bara Rumba-kläder på sig. Jag skulle kunna sy enbart för att få så fina modellbilder. Elvis-skjortan sydde jag till hans storasyster i det här bytet och nu har den gått i arv. Ihop med nya Rumbabrallor blir han riktigt dansant.

Här kommer ni till barnens mammas supercoola blogg.

lördag 17 april 2010

Apkalas


När barnen är sjuka i en hel vecka händer två saker: brist på sysselsättning och brist på rena myskläder. Särskilt som Julius vuxit ur nästan alla på samma gång.

En av sysselsättningarna för Iris är att rada upp alla gosedjur och ge dem fika. Problem två löstes genom att sy nya mysbyxor till Julius idag. Simpel modell - samma som jag brukar använda - har bara förlängt dem en decimeter. Jag hade glömt hur snabbt det går. Nu skulle jag kunna sy några par till imorgon när tröskeln är överstigen.

Nu får vi se om det blir djungelkalas i morgon också.

Tyget har jag köpt av JNY Design för längesen.

fredag 16 april 2010

Bevis

Jodå det var sant. Jag HAR sytt nåt och här har ni bevis. De saltaste barnen i stan har tagit emot plaggen, men bara ett av dem fastnade på bild. Vill man se mer av dessa sötisar så klickar man här.

Gubbrallorna har virkade fickor och tanken är att de ska vara pösiga och vara länge. Sydde ett par liknande åt Iris i samma ålder (faktiskt det allra första blogginlägget) och hon använder fortfarande dem - fast med mindre pös.

onsdag 14 april 2010

Jihoo!

Utan syenergi på flera veckor har jag gått stora omvägar kring min syhörna. Men alla problem har en lösning. Svaret på mitt problem är H. Hon kallades hit ikväll som inspirationshjälp och hon kom med godis och massor av sömnadsböcker till utlåning. Det kan man kalla en riktig kompis! Och belöningen blev en klänning till Bönan och ett par gubbyxor till lillebror. Tyvärr är kameran kaputt så något bildbevis blir det inte idag. Men man kan inte få allt på samma gång. Bilderna kommer när de kommer, snart på en annan blogg i närheten gissar jag.

torsdag 1 april 2010