söndag 26 september 2010

Fyra byxor och en klänning

Jag gillar inte syskonmatchning men idag fick barnen i alla fall kläder i samma tyg. Garderoberna behöver fyllas på och tygskåpet måste få plats för nya fynd. "Projekt Taberas" har börjat inför höstens syfestival. De måste ju inte ha på sig kläderna samtidigt.


Som vanlig modellar Iris mer än gärna och visar allt man kan göra i klänningen. Julius vägrar (även om han är mer än nöjd med nya byxorna) så byxorna fick hängas ut på balkongen.
Två par stora och två par små.



måndag 20 september 2010

Koncentrationssvårigheter

Jag hade extremt svårt för att fokusera på valvakan igår. Det kröp i kroppen och jag mådde illa av att se SD:s höga siffror. Även om jag egentligen inte borde vara förvånad har jag hoppats in i det sista att prognoserna skulle vara felaktiga och att de inte skulle komma in i riksdagen.
På dagen när vi gick till vallokalen var barnen upprymda, de förstod att det var något speciellt vi skulle göra. Efteråt sa Iris stolt: "Nu har vi tröstat". Hennes tolkning av demokrati...

Istället sydde jag, visserligen med ljudet högt på tv:n och med en lov in till vardagsrummet, tv:n och datorn var femte minut för att kolla läget. Men jag valde att istället göra något positivt. Min kompis har just fått en dotter och jag ville göra en present till henne. Med med koncentrationssvårigheterna hade jag svårt att bestämma mig för färg och utformning. Därför sydde jag fyra stycken klänningar.
Nu har jag bestämt mig för vilken hon ska få.
Detta är ingen politisk blogg och det kommer sannolikt inte att bli fler politiska inlägg. Men idag gick det inte att låta bli.

Rumba de Kransen gillar olika!

Hoppas att ni också gör det.

onsdag 15 september 2010

Ibland säger det bara wroom wroom wroom

...och så vips har jag sytt ett helt gäng nya haklappar.


Några ska till en återförsäljare som jag skriver mer om en annan dag snart. Några stannar i Kransen tills vidare.

söndag 12 september 2010

In bed with Rumba de Kransen

Ända sedan J flyttade i julas har jag sovit på en madrass på golvet i ett kalt rum. Mysigt, tyckte jag först, men med tiden började jag känna mig som en student och tog därför tag i saken.

Bilderna nedan visar före och efter. Skomakarlampan byttes ut mot en hemvirkad rislampa som man kan se närmare på här. Sängen fick ben, tavellistor borrades upp och sängöverkast införskaffades.

Idag sydde jag dessutom klart lite kuddöverdrag. Det vore ju inte jag med helt vitt...

Tavlorna bredvid sängen har jag gjort själv (den ena är pärlplattan som väl känns igen?). Övriga kommer från Mexiko och Barcelona.

Skönt tillbakalutad mot mina nya kuddar ser jag en stringhylla med ekivoka bilder inköpta på antikvariat i Mexiko och ett par Gotlandsfår. Gardinerna sydde jag till vår förra lägenhet och gillar dem fortfarande.

Den här snubben får bo i min säng, det har barnen bestämt eftersom det ju faktiskt ÄR min nalle. Den stora rumpan har han fått av lite för mycket kramar i min barndom.

lördag 11 september 2010

Ur kaos föds ordning?

Och hur går det till?
Helt av sig själv?




Jag tror bara att jag har lite många projekt på gång samtidigt.
Därför blir de inte klara.
Nu ska jag ta en kopp te till min ömma hals.
Sen ska jag slutföra åtminstone ett syprojekt.

torsdag 2 september 2010

Istället för tvättmaskin - vändbart?

Min kompis örtterapeuten ska vara värdinna på en tillställning på lördag och ville ha ett växtrelaterat förkläde att ha på sig. Precis som vid förra beställningen fick jag fria händer och flummade loss.

Jag gjorde en fram- och baksida så om hon vill kan hon baka lussebullar med andra sidan framåt. Eller helt enkelt bara vända på det när det blir för smutsigt...

Apropå smuts så är fläckarna på tyget kladdiga fingeravtryck på spegeln och inget annat. Dags att städa snart. Undrar om det skulle bli en roligare uppgift med ett fint förkläde på.

onsdag 1 september 2010

Lördagsgodis på en onsdag

Vaxduksväskor i galet fina färger. Behöver väl inte säga mer än så? Jag gillar. Gör ni?