söndag 28 augusti 2011

Till min skolpojke

"Mamma, tjejerna i min klass har pennskrin med egna pennor i sina lådor. Kan jag också få det?" Självklart ska han ha det. Jag frågade om vi skulle gå och köpa ett eller om jag skulle sy ett. Han ville ha ett sytt och det skulle vara blått.




Jag ville att det skulle vara perfekt, och det enda blixtlås jag hade hemma visade sig kärva när jag provade det färdiga verket. Så jag ska nog gå ut och köpa ett nytt och göra det perfekta pennskrinet till finaste sexåringen. Då kan jag samtidigt passa på att vända hörnen åt rätt håll så att det blir en botten. ;)

torsdag 25 augusti 2011

Brallor i långa rader

I januari startade mitt "projekt rosa" för Iris del. Då ville hon bara bara ha rosa och jag försökte hitta rosa i kombinationer som även jag tyckte var fina. En del lyckade och andra mindre lyckade.

De här byxorna har jag inte ens bloggat om för att de blev så tokdissade tillsammans med mössan i samma tyg. Tydligen är svart inte ens att tänka på tillsammans med rosa. Tyvärr tycker jag för jag gillar det.



Tajtsen har nu blivit använda en enda gång, att sova i. Men jag kämpar vidare. De här tre par tajtsen blev sydda härom dagen.



Jag gillar de lila/turkosa och de röd/svarta. Iris gillar de glansiga rosa. Eftersom jag nyligen fick fem meter av det rosa tyget för att sy nåt till Iris kan de väl tänkas att hon kan få en tunika eller klänning till också.



Då är Julius mycket enklare att sy nåt till för han blir glad för allt. De här trekvartsshortsen fick han när vi skulle till Blekinge i sommar. De är sydda efter ungefär samma mönster som gubbyxorna och kommer att hålla en sommar till.

måndag 22 augusti 2011

I valet och kvalet

Mer än två månader har gått sedan det senaste inlägget. Visserligen har jag sytt en del i sommar, men jag har inte haft någon inspiration varken att skapa eller att blogga. Nu har skaparlusten så sakta börjat komma tillbaka, men jag har ännu inte bestämt mig för om jag ska lägga ner bloggen. Under tiden som jag funderar på det hanterar jag bloggen precis som den började - som ett arkiv för mina alster.

Inför den första skolstarten är det en del som måste fixas. Till exempel är en personlig gympapåse ett måste. Jag sydde av resttyger till Julius och klasskompisen D. Gympapåsen är enklast möjliga och har anorackband så att den kan användas som ryggsäck.



Båda ryggorna har applikationer på två sidor så att man kan välja/variera vilken man vill visa.

J:s gymparygga:



D:s rygga skulle vara tjejig men ändå cool, gärna svart. Jag använde tjejerna från en liten överbliven bit Alexander Henry-tyg och använde samma cowgirltyg till hennes initialer.



Båda barnen blev nöjda så nu återstår bara att se om alla gympakläder får plats i deras ryggor.