måndag 28 november 2011

Om att skjuta i höjden

Ibland växer man så fort att det gör ont.

Inte jag, det minns jag inte ens att jag gjorde - och det gjorde jag kanske inte heller med tanke på att det står 6a i skridskorna som fortfarande passar...

Men Julius gör det. Han har alltid varit lång, men på ett år har han vuxit tre storlekar och kläder jag köpte för bara ett par månader sedan är redan korta i ärmarna. Jämt får han gå med korta pyjamasar för det spelar ju ingen roll på natten. Men nu fick jag nog och sydde ihop en ny.

Han gillar den, men är inte lika lätt att fånga på foto som sin syster. Ni får nog inte se honom som modell länge till för han vill helst inte vara med.


måndag 21 november 2011

En blivande designer?

Nu har jag sytt så länge att Iris börjat ärva de första kläderna jag sydde till Julius. När hon fick skjortan jag sydde inför min och Julius Spanienresa blev hon storförtjust.

Självklart erbjöd jag mig att göra en till och hon kombinerade själv tyger, band och knappar. Hon visste vad hon ville ha och jag måste säga att kombinationen blev jättefin. Hon har bra smak, min dotter.

Stolt som bara den poserade hon gärna.

söndag 13 november 2011

Soffpotatisar

De här kuddarna ska snart bli kompisar med de här i en soffa som också är grå.Länge länge har de legat i min garderob men nu börjar jag så sakteliga göra mig av med alla mina påbörjade projekt.

Jag "fick inte" gå på symässan i höst för att jag har för mycket tyg i garderoben. Vi får se om mitt syryck håller i sig och jag håller mig till mitt köpstopp så att det blir plats i garderoben och jag får gå på mässan i vår.

tisdag 8 november 2011

Inte mycket till kavalkad

Och nu var ju tanken att jag skulle visa en lång rad med alla mössor jag sytt i höst. Så himla synd då att jag har glömt bort att fota dem innan jag skickat iväg dem. Här är några i alla fall.

De första tre har fleece på insidan.


De rosa följde med en kund till New York.


Höstslabbigt?

Finns det någon som tycker att dagis/skolans tunna blå skoskydd skyddar golven mot blöta skor? Här är lite mer rejäla doningar.


Givetvis sydda i vaxduk, min favvo.

måndag 7 november 2011

Damn vad liten!

Igår träffade vi en liten bebis. Inte ens två veckor gammal. Iris tyckte att hon skulle få en pyjamas i samma tyg som hennes eget favvonattlinne. Givet! För säkerhets skull provade vi den på dockan Albert och Iris övade lite på att hålla i bebis. Väl framme hos familjen S insåg jag att en så liten bebis verkligen är pytteliten - fortfarande i ostbågestadiet liksom. Men hon växer väl i pyjamasen så småningom.

Storebror fick en mössa men det kommer snart en mösskavalkad på denna sida, den får bli med där istället. Lillasyster fick en mössa som den på bilden, fast med svart kant. Mössan på bilden tillhör Albert men storleken är samma.