måndag 19 april 2010

I liten skala

När jag har orksvackor och inte är så kreativ själv köper jag tidningar, böcker, material med mera en masse. När jag tittar i dem känner jag mig mer kreativ och ibland känns det som om jag gör något bara av att titta på vad man kan göra. Mitt lilla bibliotek har växt på sistone i alla fall och en av de böcker jag har köpt är: "Virka läskigt söta figurer".

Virkjuntan med exkollegorna är ett av de tillfällen jag faktiskt har fått något gjort och då har dessa figurer passat ypperligt eftersom de är enkla och går fort att göra. Julius har beställt halva boken men har än så länge fått nöja sig med en riddare. Sen blev det en kontorszombie också som jag ska ge till en annan exkollega när vi ses på lunch. Huvudet blev lite väl stort på den men garnet var lite tjockare och det gör att den bara ser ännu sjukare ut...
Vi får se om det blir fler och om jag ska följa Julius önskemål att göra alla gubbar som ser ut som riddare eller krigare i boken. Själv är jag mer sugen på att virka Nosferatu eller Medusa...

Till sist en fråga: är det fler än jag som har ett svart hål hemma? Det är inte alls samma som strumpslukaren i tvättmaskinen utan det här hålet verkar fokusera på sånt som är superviktigt, exempelvis: passerkortet till nya jobbet, det svarta garnnystanet och superduperviktiga gosedjur som man måste ha för att kunna sova. Om nån vet hur man lokaliserar och stänger igen dessa svarta hål är jag idel öra.

7 kommentarer:

Bernadette/Finally Teatime sa...

Tjena, vilka snygga!! Nu är det min tur att slå dank härhemma med sjuklingar, kanske kan passa på att dra fram virknålen en liten stund? Och svarta hål har jag ingen revolutionerande kunskap om.

h/saltaste bönan sa...

Ha, ha, jag är ledig och har ändå fullt av svarta hål. Fantastiska zombies! Kontorsgubben var ju fantastisk. Juliusjobbet går framåt. Kan vara ett faktum efter nästa junta.

KroKKoFin sa...

Känner igen den där känslan av att känna sig kreativ genom att läsa. Jag har varit med om nåt liknande, men det rörde sig om att jag inte orkade motionera :-). Så jag läste om motion istället....och kände mig jättenyttig...Hmm.

Bernadette/Finally Teatime sa...

Ja, jag gör precis samma sak. Kollar i mina virkböcker, surfar på virkbloggar... Det är skumt att man inte bara drar fram grejerna och GÖR nåt!

h/saltaste bönan sa...

Vad fyllde du dem med för att få dem stå förresten?

Bobo/Rumba de kransen sa...

Plastgranulat i kombination med vanlig kuddstoppning. Fast det ramlade igenom lite så jag måste använda en mindre virknål nästa gång.

h/saltaste bönan sa...

grejen med zombien är att den faktiskt är lite lik uffe.