måndag 7 mars 2011

Kill my darlings?

Det känns som om allt jag gör blir likadant.

Är det för att folk gillar det jag gör? För att jag har hittat min egen stil? Eller helt enkelt för att jag har svårt att tänka nytt?

Just nu lutar jag åt det sista. Beviset fick jag när jag stod på Hem och Villa-mässan i Malmö den gångna helgen. Jag var på Gör-det-själv-torget där man kunde prova på att snickra, såga, montera fönster och kakla. Jag gjorde två grytunderlägg av kakelmosaik som jag själv upplevde som helt olika. Tills min kollega uppmärksammade mig på motsatsen. Då skyllde jag på att de färger jag hade velat ha var slut, men egentligen vet jag nog bättre.

Se själva!
Jag tror att det är dags att utmana mig själv igen snart, men först ska jag beta av allt halvfärdigt som ligger så att jag har en "ren" skaparhjärna.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jo men är et inte samma med skor? Man tycks ha köpt ett nytt par men där hemma har man redan ett par som ser nästan likadant ut?

rino sa...

ha ha, det där har jag också funderat över.
På nåt sätt har iaf jag satt upp vissa ramar kring mitt skapande som jag åtminstone måste bli medveten om. Sen krävs intryck utifrån. Se nytt folk, nya miljöer,hamna i spännande diskussioner!
ikketikketheo: ja både med kläder och skor! Det är nästan läskigt

sorkmor sa...

visst är det väl så att man snöar in på något totalt och ibland har svårt att göra helt tvärtom mot vad man brukar, fina alster är det iallafall :)