söndag 8 februari 2009

Glad i hatten.... eller huvan?

Iris har mängder av fina mössor. Stickade från mormor och farmor, ärvda av Julius, coola toppluvor och en hemmasydd (som börjar bli liten). Hon har superfina mössor från andra sy-bloggare: Martina, Saltaste bönan och Otto-Pippi. Men hur det än är så letar jag alltid efter en varm mössa som inte visar öronen efter en liten stund när hon rör sig. Det fanns inget annat att göra än att sy en till! Den här väpnarhuvan är sydd i storlek 62/68 (utan sömsmån). Mönstret är omgjort från boken Baby Cool. Storlekarna är stora i den och Iris har dessutom ett minihuvud. På utsidan är det turkos velour och på insidan fleece.

På bilden ser hon inte så glad ut för hon håller på att somna, men hon skrattade gott när hon såg sig själv i spegeln med huvan på. Napphållaren som bara syns lite men som matchar mössan och nappen :) är också en Rumba-produkt.


Så här ser modellen ut. Ursäkta den taskiga bildkvaliten, men färgen syns bättre på den övre bilden.

3 kommentarer:

Martina sa...

Så sant. Ines skulle också behöva en huva. Får alltid hålla på och mecka med hennes mössa för att få den att sitta åt över öronen.

Bobo sa...

Du kan få mönstret. Eller vill du att jag gör en åt henne?

h sa...

Jag som sett den live kan ju säga att den är ännu finare i verkligen. Den härliga turkosfärgen görs inte riktigt rättvisa på bilden.