torsdag 19 februari 2009

Prince Charming

Äntligen har jag fått tummarna ur och sytt klart Julius drömprinsklänning som han tjatat om varje dag den senaste tiden. Nu blev det väl inte så mycket en klänning. Fast det tycker i och för sig Julius så då är det väl det.

Innerst, en brynja eller vad man ska kalla det. Tyget fick jag av en snäll junta-medlem. Tack så mycket! Och ytterst, en väst i mörkblå sammet av enkel modell med röda sidenaktiga kantband. Bältet ser man inte så mycket av på denna bild, men det är ett mörkblå resårband med spänne som gjordes på en minut typ (och som han ska kunna knäppa själv, mycket viktigt!). Sammet och kantband från Ohlssons tyger, material till bältet från Mattssons band som jag just återupptäckt. Vilken guldgruva!

Julius ville prompt posera med svärd och hjälm. Snart har han också den rätta prins Valiant-frisyren.

Så här blev det bakifrån: breda axlar och smal midja. Så ser ju hjältarna ut i serietidningarna.


Och här är Drömprinsen från Shrek II som Julius nu tycker att ha liknar. Fast han konstaterade att vi också måste göra strumpbyxor och stövlar...


4 kommentarer:

h sa...

ha, ha - helt fantastisk! lutar också åt att han är en liten prins valiant. lite svart hårfärg är allt som fattas. så får du göra en sir gawaine-dress till iris. men vill han vara prins charming? är inte han elak?

Anonym sa...

Helt otroligt häftigt! Har du fått hela familjens andel av konstnärlighet!!?? Syster Yster

Bobo sa...

H: Julius har inga problem med elaka karaktärer. Han vill också vara elaka jägaren i Boog & Elliot, elaka doktorn i Kenny Starfighter (spelad av Camilla Henemark), elak viking och cowboy som pangar indianer. Vet inte var vår uppfostran har gått fel...

Syster Yster: Tack, det värmer!

Thea sa...

Underbart!!
Vilken tur har har som har en så kreativ mamma. Men du, lycka till med strumpbyxorna!