fredag 19 februari 2010

Gränsen mellan byfåne och ok är hårfin

Min kusin påstår att det inte finns många mössor som passar honom men har ändå utmanat mig att sy en enligt egen design. Det kan väl inte vara så svårt, tänkte jag, han hade ju ändå skickat mått, ritning och allt. Men aldrig har det tagit mig så lång tid att sy något. Det kan i och för sig bero på en massa yttre faktorer också. Till exempel har jag haft halsfluss i en månad ungefär och alla dessa bakterier gör mig toktrött.

Mössan är i alla fall multifunktionell och ska fungera både som mössa och som halsduk. Insida av fleece för att vara extra varm. Utsida av petrolblå sweatshirt (från MG Tyger).

Bokstäverna, som ska passa den dykar-galne beställaren, är klippta i reflextyg - de var det roligaste med mössan. Coolt material att sy i och det kommer jag att göra mer av. Perfekt att kunna kombinera en applikation med något som kan vara så viktigt och som det ändå slarvas så mycket med.

Väldigt mycket kan förbättras med den här mössan men jag ser det som ett första utkast. Håll nu bara alla tummar och tår för att den inte får byfånestatus när den kommer fram. Och håll gärna en extra tumme för att det nya penicillinet ska bita mot de envisa bakterierna som har tagit min kropp i besittning. Jag är så sugen på att sy massor av saker, men somnar så fort barnen har somnat på kvällen.

8 kommentarer:

Mia sa...

Praktisk mössa jag hade en sådan men inte med reflex.
Trevlig helg och hoppas du blir frisk i helgen.

Lilla Gryn sa...

Snyggt!! Jag håller alla tår och tummar som finns till hands, Krya på dig!!

Anonym sa...

God ide med refleksbokstaver- i det hele tatt god ide med refleks på en lue! Har egentlig lurt litt på hvordan det fungerer å klippe i + sy på refleksstoff. Ser ut til at det kan klippes til mye forskjellig. Kommer til å prøve meg på refleks, ja. God bedring!

Aleisa sa...

A este niño le gusta q se note cdo él está, hehe, man kan ju inte missa honom nu, kul kille i kulaste mössa, kram!

KroKKoFin sa...

Jag tycker den är helt underbar! Nästan så att jag själv kommer försöka mig på nåt liknande till mina barn. Wow säger jag bara alltså!

Anonym sa...

Tror han blir supernöjd!! Hoppas att halsen ger med sig snart... Vi längtar tills i påsk!! Kram Syster Yster

IA Nyckelpiga sa...

Smart och praktisk!

h/saltaste bönan sa...

jag vill också sy i reflex. gillar!!