tisdag 30 december 2008

This is a Public Service Announcement With Guitar


Okej, detta är fortfarande lite hemligt, men eftersom Julius inte kan surfa själv ännu (även om det är en tidsfråga) så lägger jag ut detta. På fredag fyller Julius fyra år. En av hans presenter är denna gitarr-kudde, en kopia av Joe Strummers telecaster. Från början tänkte jag mig en mer "barnslig" gitarr, men det tyckte Clash-nörden Jacob var helt uteslutet.

Gitarren är sydd delvis i återanvända tygsnuttar, nån gammal T-shirt och restbitar från andra kläder. Gitarrhuvudets tyg är från ett par manchesterbyxor som Julius vuxit ur. Strängarna är broderade för hand och applikationerna med tryck är ditsydda med langettsöm. Övriga applikationer har jag sytt med tät sicksack helt utan mellanlägg eftersom detta var innan jag upptäckte fliesofix. Stämknapparna är utklippta i tjock filt.
Det känns så skönt att den äntligen är klar och att han nu ska få den. Egentligen skulle det varit en julklapp men jag var inte sugen på att göra de sista delarna före jul. Det har varit det längsta syprojektet hittills och det klurigaste. Nu hoppas jag att Julius blir glad. Annars får Jacob behålla den...


Lite bilder på originalgitarren. Vi kan väl säga att den Julius får är i nyskick eftersom den är helt svart utan slitningarna. Vi har haft en del diskussioner här hemma om hur jag skulle få till dem, men till sist blev de bortrationaliserade.


6 kommentarer:

Martina sa...

Den är ju hur cool som helst!!!Fatta när han blir tonåring sen och fortfarande har den hängande på väggen! Ringer dig imorgon!

h sa...

Wow!!! Världens bästa present. Vilket jobb och vad fin den är. Slitningarna får han väl fixa själv med tiden. Blev han glad?

Bobo sa...

Jo, han blev faktiskt glad. När jag visade bilderna på Joe med gitarren sa han: kolla, jag har likadan gitarr som pappa...

mustafa sa...

grymmaste gitarren, så himla fin!

h sa...

Var på r.o.o.m. idag och såg habitat-gitarren:
http://www.habitat.co.uk/fcp/product/browse/Kids'-guitar-shaped-cushion/997512
Inte alls så fin som din...

Linjam sa...

Wow! Vilken snygg gitarr! Jag snubblade in på din fina blogg och jag blir såå imponerad och inspirerad! :)