onsdag 13 januari 2010

Inredning på tapeten

Heminredning har blivit ett högaktuellt tema i mitt hem. I veckan har jag fått upp ett stort lass möbler från Blekinge hitfraktade av min syster och hennes man, jag har köpt lite pinnstolar som ska målas när det blir varmt nog att stå på balkongen och jag har börjat bli kompis med symaskinen igen. I går och i dag har jag gjort en lampa, ett par gardiner och klätt om en liten skumgummifåtölj. Lampan och gardinerna är roligare att visa när de sitter på plats, men fåtöljen ser ut så här:

Det är samma modell som den Saltaste Bönan klädde om här, men jag valde mjuk babycord och gjorde ett slim fit-fodral genom att sprätta upp det gamla överdraget och rita mönsterdelarna efter det.

Nu vill jag bara att barnen ska komma hem så att de kan provsitta den. Det blir väl framför allt Iris så kanske Julius kan få ha sin puff ifred.

6 kommentarer:

IA Nyckelpiga sa...

Du är sá duktig sá! kan lite allt möjligt. Sá fint du kommer att fá!
Fár jag väl snart komma hem och se hur ni har det.

Anonym sa...

Snyggt jobbat! När jag sag bilden tänkte jag "hur i all helv.. har hon nu gjort de??!" Men sprätta upp ja! Vad smart du e ;))

Polkahjerte sa...

Så fin! Cord-fløyel er perfekt til møbelstoff. Lunt og solidt. Blir så glad når noen syr nye trekk til møbler og alt mulig istendefor å kjøpe nytt. Godt å høre at du finner tilbake til sy-formen!

Mia sa...

Vad fint det blev jag gillar färgen på tyget. Var kommer det ifrån har letat efter den färgen till pojkarnas vårjackor. När jag tänker efter så sydde du väl en jacka till Iris förra våren i samma tyg. Eller!
Den sitter jättebra på soffan och Iris kommer nog att bli så glad.

LillaBarn sa...

Vad fin... Jag skulle klä om barnens skumgummisoffa, men medans jag tänkte på hur jag skulle gå tillväga så roade sig ax med att plocka sönder skumgummit totalt. Så det bidde ingen soffa. Men skumgummidelarna som är kvar är utmärkta att använda som blöjbytesunderlag....

h/saltaste bönan sa...

Vad fin den blev!! Nuär jag sugen på att sy igen.