måndag 30 augusti 2010

Förvandlingen

En kompis till mig ville ha ett syskrin så när jag hittade ett stort i soprummet bestämde jag mig för att piffa till det och ge det till H.

Jag målade och lackade det utvändigt. De stora lådorna inuti blev bestrukna med allmogefärg och de små facken blev klädda med papper och lackade med decaupagelack.

Så här såg det ut före förvandlingen. Helt ok, men lite tråkigt.
Och H verkade bli glad, se själv vad hon skriver hemma hos sig där även de tre översta bilderna är lånade.

lördag 21 augusti 2010

Experiment

Jag har ett litet lyxproblem. Jag gillar starka färger, men har tröttnat på det gamla bloggutseendet. Jag tänker att det kanske syns bättre med färgprakt om man har mer neutral bakgrund?

Igår bytte jag ut allt men det kändes superblekt och var inte alls jag. Med risk för att uppfattas som en person med enorm beslutsångest (vilket är totalt sant) byter jag därför lite hit och dit under några dagar för att hitta något som passar mig.

Inget inlägg utan en bild. Och eftersom det jag pysslar med just nu är lite hemligt blir det en bild på barnen, dansande i sina Rumba-pyjamasar. Bilden är tagen på vår semester i mina föräldrars trädgård.

torsdag 19 augusti 2010

Äntligen Pickles!

Den här har jag velat göra i evigheter och nu är den gjord. Hoppas inte att det tar lika lång tid innan jag fixar armatur och hänger upp den.Beskrivning på lampan hittas på Pickles, där det även finns mycket annat fint.

onsdag 18 augusti 2010

Sköna hem

Oj oj oj, vad det fixas och donas i Rumba-hemmet. Nu var det dags att ta ett inredningsryck igen och först att fixa klart var barnens rum. För att de ska vilja vara och sova i sitt rum har jag försökt göra det lite trevligare. Julius fick en hylla ovanför sängen så att han kan ligga där och läsa.


Tavlan med Geishan köpte jag av Johanna Ahlard för över ett år sen (till Iris ettårsdag) så det var inte en dag för sent att den fick komma på plats.
Tavlan med gråsuggan och tavlan med bilen har jag fått av Cmig och den understa tavlan har en kompis gjort. Övriga tavlor kommer från Barcelona och Ecuador och har funnits i mitt liv sedan före barnen.
Hängaren till utklädningskläderna hade jag och mina systrar ytterkläderna på när vi var små.


Korgarna av tidningspapper där gosedjuren bor kommer från Bolagret.

Nu fattas bara barnen, men imorgon kommer de hem. Under tiden pysslar jag lite med en lampa som ska bli en del av inredningen till mitt eget sovrum. Det kanske ni får se en annan dag.

torsdag 12 augusti 2010

Till Yttepytte och Inimini

Liten Elvisklänning, sydd i ett stycke. För småpluttar att rocka i.
Minivariant av Julius byxor + matchande mössa. För minisar att gosa i.
(Ursäkta den stökiga bakgrunden)

Closeup på hjälmmössa, med Albert som modell.

söndag 8 augusti 2010

För den som väntar...

Vissa får vänta längre än andra, även om det just nu känns som om alla får vänta länge på att jag ska leverera.

I juni fyllde barnens pappa år och eftersom han har velat ha dubbletter av typ allt jag har sytt till mitt hem så var det klart jag skulle sy nåt mer till hans hem. Jag hade små små bitar kvar av Elvistyget som han gillar. Perfekt för grytvantar. Elvis på framsidan och prickigt på baksidan. Jag gjorde två på en gång så att jag också skulle få en. Faktiskt var den dessutom klar till hans födelsedag.

Tyvärr var jag för snål med tyget så den blev för liten. Han fick inte in handen och nu var tyget slut. Inte förrän idag kom jag till skott och gjorde en ny till honom i större modell och i kökstyg från 50-talet. Även nu gjorde jag två så att jag kan välja vilken jag vill ha.

När jag ändå höll på sydde jag klart de där gardinerna till barnens rum som jag lovade för flera månader sen. De är likadana som dessa som de har hemma hos mig.

Annars har det varit lite segt den här helgen av angenäma orsaker. Här är lite bilder från min balkong, tagna före drinktillställningen i fredags som slutade med klubb inne i stan. Bra citat från en av vännerna dagen efter: "Är man gammal när man känner sig ung av att ha kommit hem sent?"