måndag 31 maj 2010

Kan det bli för mycket av det goda?

Jag beskrev kjolen jag höll på att sy idag och kände själv att det lät som lite för mycket: orange med vita prickar, orangevitrutig volang och matchande fickor med zickzackband runt och bollfrans längst ner. Men jag är nöjd. Tycker att den är både söt och cool samtidigt och inte alls för mycket. Bollfransen jag köpte i dag var pricken över i:et. Hoppas att den blivande två-åringen tycker likadant på lördag.


Det mesta tyget kommer från Dolly's, bollfrans från Mattssons band och mönstret från Ottobre. Jag gjorde en liknande för drygt ett år sen och det var grymt skönt att redan ha mönstret utklippt. Det är det som är grejen - jag måste använda mönstren flera gånger för att bli lite produktiv eftersom det oftast är på rita-mönster-och-klippa-ut-dem-grejen jag fastnar. Det är så tråkigt.
Därför sydde jag också ett nattlinne från samma mönster som detta som är en absolut favorit hos både mig och Iris. Nu i sommarvariant med trekvartslånga ärmar. Tyget har legat ganska länge och jag kommer inte ens ihåg var det kommer ifrån. Förmodligen från Tradera. Jag har tyckt att det är ganska tråkigt, men som nattlinne är det gosigt och en turkos mudd piggar ju alltid upp.

lördag 29 maj 2010

Minijunta

En trevlig lördagkväll i slutet av maj. Lite vin, lite lökringar och febril juntaverksamhet. H har klippt ut massor av mönster och tyger och själv har jag producerat två mössor, en kjol, ett nattlinne och klippt ut tyg till en topp. Men mer om det en annan dag. Gäsp!

måndag 24 maj 2010

Minirobotar

Små små robotar. Enkla och roliga att virka. Undrar om mina barn tycker att de är roliga eller om jag skulle göra någon mer och göra ett barnvagnshänge till en bebis? Tack till Virkverket som delat med sig av mönstret.

lördag 15 maj 2010

En av 37

Jag har hittat en rolig tävling på Facebook. Min fd kollega Jens tävlar i antal huvudbonader. Här ser ni ett axplock.

Den här utnämner han själv som den snyggaste av alla 37 som han modellar i. Jag sydde den åt honom i vintras och har missat att blogga om den.

måndag 10 maj 2010

Smooth Criminal

Igår blev ett byte klart som Julius har sett fram emot. Skaparen av dessa plagg är nu inte bara cool i hans ögon för att hon kan sin Star Wars utan även för att hon kan göra riktiga Michael Jackson-kläder!
Kläderna var en del av ett byte och det jag sydde kan man se här och här. Julius gör sitt bästa för att se cool ut på bilderna, men det finns ett leende som han inte kan dölja. Vill man se närbilderna på plaggen kan man titta här. Jag bjuder på live-bilder idag:

Man kan dansa som Michael Jackson.

Man kan posera som Michael Jackson.

Så klart fick även lillasyster en glitterhandske som hon vill visa. För hennes del gick det dock lika bra med fjolårets virkade hatt till.

Presenterna kom i fina påsar och på den ena hade till och med favoritlåten prickats in.

Som om inte allt det här var nog fick jag också en present - en award!

TACK!
Och nu får jag nästan panik för att jag inte vet vilka jag ska ge den vidare till. Dessutom ska man avslöja 7 intressanta fakta om sig själv. Det känns som om jag gett några av dem förut men det kanske har tillkommit nya läsare eller så har ni kanske kort minne. Eller så får ni hoppa över den här delen.
  1. För en månad sen lämnade jag min trygghetszon och sade upp mig för att börja på ett nytt jobb - som inte är fast.
  2. Om nån säger till mig att jag inte kommer att klara nåt är jag så lättlurad att jag inte ger mig förrän jag har överbevisat.
  3. Jag är inte bara envis utan även tävlingsinriktad - och det blir värre ju äldre jag blir.
  4. När jag spelar tv-spel med Julius glömmer jag ibland bort att låta honom spela för att jag tycker att det är så kul.
  5. Trots att jag tillbringar hela dagen framför datorn på jobbet kan jag fastna direkt när jag kommer hem tills jag går och lägger mig. Däremot tittar jag extremt lite på tv.
  6. Jag hittar alltid undanflykter för att få äta godis.
  7. Jag har så mycket planer i mitt huvud att det ofta blir kortslutning och ingenting alls av det.

Och nu till andra bloggare som ni bör titta in hos och som ska bli glada (eller få panik):

Ikketikketheo, Ia Nyckelpiga, Pretto Flamingos, Nusse, Jippiyes Syblogg och Strumpetossa Design.

söndag 2 maj 2010

Rosa är inte min färg

Jag skulle aldrig välja något rosa åt mig själv. Eller? Jag trodde inte det i alla fall, men om man analyserar mina senaste klädinköp ser det nu ut så här bland alla mina svarta plagg i garderoben. Undrar vad den analysen säger om mig?

Dessutom fick jag för mig att sy en rosa tunika till mig själv. Den här med mönster från en japansk mönsterbok (kommer inte ihåg vilken).

Annars leker jag mest med min nya leksak nu för tiden så ni får stå ut med att blogginläggen innehåller ett visst mått av dokumentation av vårt liv.


Det här har vi bland annat hunnit med idag: