tisdag 20 januari 2009

Tänk om mamma hade bloggat...

Min mamma är bäst på att sy. Det är henne jag alltid ringer till när jag har panik över hur man räddar mina misstag eller små frågor kring hur man gör bäst. Under alla år när vi var små sydde hon mycket av våra kläder, och stickade... och virkade... och ovanpå det broderade, sydde näversöm och en hel del annat pyssel. Tänk om hon hade dokumenterat allt som hon gjort (och gör) åt oss, sig själv och massor av andra människor i bekantskapskretsen. Det skulle varit en häftig blogg. Bara jag tittar här hemma ser jag massor av saker och kläder som hon gjort till mig och mina barn, filtar av mormorsrutor, lapptäcken, dockkläder, minst fyra Pippi-tröjor och en hel del andra stickade tröjor, sockar, fuskkragar, virkade sjalar, med mera med mera.Nu har jag fått hennes gamla mönsterböcker från 70-talet, en del virknålar och massor av tips. Fnurr frågar på sin blogg varför vi andra brinner för att sy och blogga. Om det är någon som inspirerar mig så är det i alla fall min mamma.

Idag fyller hon år och det kommer ett litet paket till henne med posten. För första gången är det jag som har sytt någonting till henne.

Grattis mamma på födelsedagen, om du läser det här!

2 kommentarer:

mustafa sa...

ja, tänk vad kul det hade varit att få se sådan dokumentation. och vad kul att få ta över sådana grejer när man vet vad de använts till, nästan lite andäktigt.

Martina sa...

Vad fint skrivet. Mamsen lär bli väldigt glad och stolt om hon läser detta!