söndag 19 april 2009

Rockabillyskjorta

Vi har varit på dop idag och alla Julius "kalas-skjortor" var för små. Så igår kväll blev det en skjorta i Rockabillystil. Det gick ganska bra och jag var faktiskt noga med att pressa sömmar och läsa beskrivningen. Okej okej, mönstret från Ottobre gjordes om. Den blev kortärmad istället för långärmad och med ett tillagt ok och jag struntade i knapphål och valde istället tryckknappar, men ändå!

22:30 igår kväll var jag nästan klar, då ville inte maskinen mer. Men skam den som ger sig, jag lyckades fixa maskinen och strax före midnatt var skjortan klar.

Julius tycker att han har fått en "man-skjorta" och vill nu gärna även ha en "man-kostym". Håller han på att bli stor eller??

Som klippt och skuren ur en Ellos-katalog...

...eller inte?

Nu ångrar jag att jag inte gjorde fickan också i grått, för med mönsterpassning syns den inte. Eller kanske med kantband på. Men det får bli på nästa skjorta. Jag är i alla fall mycket nöjd, förutom det.

PS. Bebisen som döptes hade på sig de här kläderna efter ceremonin. Kul att se kläderna på andra barn än mina egna!

9 kommentarer:

anna sa...

Cool!

h sa...

Skitsnygg! Tog det lång tid?

Bobo sa...

Tack, det kanske tog 4 timmar sammanlagt alla moment, inklusive mina misstag då som jag ju naturligtvis inte gör nästa gång...

Anna-Snoddas sa...

Jättesnygg! :)

Helena sa...

Cool skjorta!

Martina sa...

Superfint när det bryter av med jeanstyget. Hade kanske varit snyggt med mågon detalj på fickan bara för att markera den. Men snygg mönsterpassning:)

Bobo sa...

Det är faktiskt inte jeans, men det hade också varit snyggt. Det mörka tyget är mörkgrått och har blivit över när jag sytt upp ett par byxor.

IA Nyckelpiga sa...

Han är saaa jäkla coool. Och du är saaa duktig!! Vad jag är stolt över dej.

mustafa sa...

jättefin skjorta! jag hade klippt fickan på diagonalen, så att rutorna blev romber. det bryter av snyggt utan att bli för rörigt.