lördag 25 april 2009

Vad gör jag för fel??

Varför kan jag inte kanta med muddväv? Vad gör jag för fel? Jag följer instruktioner i diverse mönstertidningar och -böcker, läser om hur andra sybloggare gör, provar, sprättar och provar igen, men det går inte!

Igår kväll sydde jag en sommarpyjamas till Julius och hals och ärmringning blev så här bubbliga:

Dra jag för mycket, för lite? Har jag för mycket tyg?

Enda gången jag blivit nöjd var med Iris punkpyjamas, men jag kommer inte ihåg hur jag gjorde. Sen gjorde jag Julius dinopyjamas och blev inte alls nöjd. Nu har den ändå blivit för kort och behövde förlängas med muddar så jag använde veckans syjunteträff till att sprätta bort de gamla muddkanterna. Istället för att göra om samma misstag sydde jag på mudd på vanligt sätt och det blev mycket bättre.

Här är några livebilder på de båda pyjamasarna, men linslusen Julius var den här gången mer intresserad av tv:n än av att bli plåtad.


8 kommentarer:

anna sa...

Gud så snygga! Jag kan inte svara för det blir samma för mig. På bodysarna har jag lärt mig men på ärmarna på linnen vet jag inte.. Jag kör mudd nu för tiden :-). Lågt nåltryck och dra ordentligt i tyget?
Lycka till! Ska nyfiket följa dina svar :-).

Anonym sa...

Hmm, det ser ut som om du dragit för mycket, eftersom armhålen har blivit så stora. "Mudden" ska vara ca 20-25 % kortare än själva tyget, beroende på hur elastisk den är. Du ska töja ut tyget litegrann, men inte för mycket.

florin sa...

Jag tror att du har för mycket tyg samt att du drar ut mudden för lite...

LilleBus sa...

Hmm, det var bra svar du fått, jag har inte heller lyckats bra med det ännu.

Fast linnet var ju urcoolt :-)

LillaBarn sa...

Jag vet ju absolut inte om jag gör rätt, för jag har ju inte sytt så länge. Jag syr fast mudden som jag gör när jag syr snedslå fast jag sträcker lite på mudden när jag nålar fast den. Sen sträcker jag lite på alltihop när jag syr fast den.
Vilka fina tossar i inlägget innan, hur syr du sånt smått??? Har precis införskaffat en overlocker, men får sy med vanliga maskinen först för att det inte ska gå helt käpprätt. Och hur syr man böjar och hörn utan att skära bort halva plagget?? Det är för mig en gåta... Lägger till dig på min lista om det går bra!

h sa...

Jag köpte trikåsnedslå på Bibbis. Tyckte jag var väldigt bra - fast fanns förstås inte i lika många olika färger. Vad fin den blev ändå. Snyggt med stjärntyget. Måste göra nåt i det jag köpte på symässan...

Bobo sa...

Tack för tipsen, jag ska försöka igen snart, men för självförtroendets skull blir det vävda tyger ikväll... :)

Lilla Barn, jag har inte någon overlock så jag kan tyvärr inte hjälpa dig med din fråga. Men det är klart att jag blir glad om du lägger till mig på din lista!

Anonym sa...

Sanna kantband har jag ocksa producerat i massor. (och gör fortfarande ibland) Det är svart att säga generellt för det beror mycket pa hur stretchiga (bada) tygerna är. Det är lättare med inte sa stretchiga tyger. Öva, öva, öva dig fram och du kommer att fa en känsla för det. Och ge INTE upp!! ;) (för det är verkligen fina kläder du syr!)