lördag 5 december 2009

Rapport från mössbloggen

Nu var det ett tag sen det gjordes några inlägg på den här bloggen. En bäckeninflammation blev till diskbråck och maskinen stod orörd ett tag. Kanske onödigt länge för jag tappade helt farten. Virkade lite men har inte ens orkat sy ihop det så nu har det blivit till nya ufon. Men lite har det blivit gjort och nu tror jag att jag har börjat bli lite inspirerad igen att sy korta stunder när ryggen tillåter det.

Fast först måste jag visa de fina paketkalendrarna som barnens mormor har gjort. (Rättelse: som barnens moster och mormor har broderat!) För Iris var det premiär i år, Julius har haft sin lite längre. Min tanke från början i år var att många av paketen skulle innehålla hemmaknåpade saker, men eftersom ishiasnerven satte P för det blev det inte så många.

Men några blev det i alla fall. Den första har jag redan visat, men så här ser den ut på min mösstokiga dotter.

Och till sist en liten beställning på fler mössor och det verkar inte som om mössbeställningarna tar slut heller. De rasar in och det är jättekul, fast jag ska nog sticka emellan med lite annat också så att det inte blir för enformigt.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Fast jag undrar om det verkligen är mormor som sytt båda...
Syster Yster

Bobo/Rumba de kransen sa...

Va, nej är det inte?? Förlåt!!! Gjorde du Julius?

Anonym sa...

Jag tror det i alla fall, men jag kan ha fel...

Bobo/Rumba de kransen sa...

Jag har lagt in en rättelse. :) Rätt ska vara rätt!

LillaBarn sa...

Stackare... Hoppas du är på bättringsvägen nu iallafall. Fina mössor och vilka fina kalendrar. Jag har inte riktigt tålamod för sånt tyvärr, så broderar man ett kors fel och hela tavlan blir fel. Och repa up går ju inte, eftersom man tänkte "ja, men det blir nog bra ändå" när man upptäckte felet en rad senare. Sen broderar man åtta rader till, och upptäcker att det inte är så snyggt när tomten har ögat i munnen. Så ska fyra kilometer korsstygn repas upp och göras om. Tror inte det va, men jag bugar och niger för de som har detta tålamod...

Aleisa sa...

hallåååå, vilken är duktigare änn vem i familjen? mamman och systers kalender är wowwwwwwww, tappar hakan! Och sen fattar jag exakt värför mössbeställningar tar inte slut, alla vill ha en rumba mössa, och det är kul! Krya på dig, lumbago och ichiar gör så djävla ont, jag har haft det, och det är ingen skoj. kram!

Anonym sa...

Ha inget dåligt samvete för din kreativ-paus!! Det ska vara så också... Och att sy mössor är inget fel med det. Finns ju även seriösa mössbloggar ute i bloggvärlden..äsch inte att du inte är seriös ju...hihi..men sånna som BARA bloggar om sydda eller stickade mössor menar jag ju ;)

Mia sa...

Åh så söt kalendrar vi har alltid haft lappar i julstrumpor men i år blev det playmobil och ett stress fel gjorde att den nu är färdig öppnad. Vi skulle tydligen öppna förpackningarna och bygga upp fack och lägga i sakerna själva. Vi förstod inte det förens i går då påsarna var slut. Men barnen är glada ändå
Men J s babyborn kalender är lite mer välgjord.
Jobbigt med värk men kul att du har mycket mössbeställningar.

IA Nyckelpiga sa...

Ááááh vad fina dom är julkalendrarna!
Det var ju nágot sánt som jag hade tánkt men jag máste ju alltid överdriva......