lördag 7 mars 2009

Hemliga presenten överlämnad

Igår fyllde min systerdotter 1 år och idag var det stort kalas. På önskelistan stod bland annat sommarkläder i storlek 86 och mysiga kuddar till hennes nya rum. Just det, bollar också. Julius köpte en boll och jag sydde så klart.

Present nummer 1 var en omlottunika i ett bäckoböljaliknande material i vitt med cerise-rosa ränder från Dollys tyger och med turkosa kantband. I skrivande stund vet jag ännu inte om den passar, men jag hoppas det och i annat fall kan Iris ta den så syr jag något nytt. Om den passar hoppas jag på en livebild vid ett senare tillfälle.

Modellen kommer från Gynters "Sy till barnen" precis som Iris tunika. Den var riktigt rolig att sy och går att göra i massor av olika varianter så jag kommer säkert att sy fler.

Present nummer två blev en kudde med hennes namn på. Röd framsida är ett tyg som jag haft i evigheter och inte kommer ihåg var det kommer ifrån. Vitt joggingtyg till bokstäver köpt på Tradera och turkosa passpoalband som omringar bokstäverna kommer från Bibbis. Jag fick det sista i den färgen!

Baksidans tyg kommer från Ikea. Blomman passade perfekt i storlek. Kuddens fodral är stängt med kardborreband så att man enkelt ska kunna tvätta.

Nu blir det nog inga uppdateringar på ett tag. Jag befinner mig nämligen i mitt föräldrahem och kommer inte hem till symaskinen förrän i mitten av nästa vecka.

5 kommentarer:

Martina sa...

Jag tycker jättemycket om Namnkudden!!

Malin Järnbo sa...

Lisa tackar för de superfina presenterna. Vi har tyvärr inte hunnit prova tunikan ännu, men bild kommer när vi gjort det.
Syster Yster

h sa...

Vilken fin kudde! Och snyggt med blomman på baksidan. Gillar verkligen tunikan. Vill låna mönstret!

h sa...

Var tvungen att gå in och kolla kudden igen för att se om den var lika fin som jag mindes den och det var den.

Daling sa...

Meh! Det här var ju ingen nybörjare inte! Fina grejer!!